Picture perfect

Jouw herinneringen zo mooi mogelijk vastleggen, dat is ons doel. Hierbij geven we je graag een aantal tips om jouw Instawall zo mooi mogelijk te maken.

Hoge resolutie

Let erop dat je foto’s van een goede resolutie zijn.
Wij bevelen een minimale grootte van 640x640 pixels aan. De meeste foto’s die worden gemaakt met een digitale camera of een telefoon, voldoen aan deze eisen. Hebben jouw beelden een lagere resolutie? Dan kan het zijn dat de instellingen van je camera of telefoon niet helemaal goed zijn ingesteld.

Houd er ook rekening mee dat foto’s die aan jou worden doorgestuurd - bijvoorbeeld via WhatsApp, vaak worden omgezet in een lagere kwaliteit. Probeer daarom altijd het originele fotobestand te gebruiken in je collage. TIP: vraag of de foto via mail gedeeld kan worden, in plaats van via WhatsApp. Of nog makkelijker: maak gebruik van airdrop, als je dicht bij elkaar in de buurt bent.

TIP: Wil je de foto’s die je met je telefoon hebt gemaakt naar een hoger niveau tillen door deze te bewerken? Lees dan ons blog met de beste apps voor fotobewerking. Je zult versteld staan van hoe snel je al een mooi resultaat kunt bereiken!

Heerlijk helder

Let er op bij het kiezen van je foto’s, dat deze licht genoeg zijn en dat gezichten goed zichtbaar zijn. Je fotovergroting of Instawall kan soms iets donkerder zijn in het echt. Dit komt omdat je de foto’s bij het maken van jouw product altijd ziet op een verlicht beeldscherm en ze daardoor iets lichter overkomen dan ze daadwerkelijk zijn. Wees er dus zeker van dat jouw gebruikte foto’s niet te donker zijn. Twijfel je hierover? Neem dan contact met ons op, we kijken graag met je mee!

Een mooie uitsnede

Als je een vierkant fotovakje opvult met een liggende of staande foto, dan zal ons systeem de foto altijd in het midden van het fotokader plaatsen. Je kunt eenvoudig schuiven door op het pennetje te klikken en daarna de afbeelding te verplaatsen. 

Thema

Het is handig om vooraf te beslissen wat voor Instawall je gaat maken. Maak bijvoorbeeld een collage van je trouwdag, van die indrukwekkende reis, of van je pasgeboren kleintje. Zo krijg je eenheid in je collage! Wissel je foto’s eventueel af met onze beelden en grafische objecten die bij dit thema passen, zodat je een mooi geheel krijgt. 

Afwisseling en variatie

Afwisseling en variatie in je collage ervoor zorgen dat je foto’s beter opvallen. Het is vaak mooi om niet alleen maar foto’s van mensen gebruikt, maar deze bijvoorbeeld af te wisselen met close-ups van details of foto’s van de omgeving. Dit zorgt voor een mooie opmaak en meer rust in je collage.

Fijne filters

Als je verschillende foto’s in je collage gebruikt, kun je door middel van een filter een eenheid creëren. Kies bijvoorbeeld een zwart/wit of sepia filter, zodat je foto’s qua kleur een mooie match hebben.

Instawall beelden, quotes en grafische elementen

Heb je zelf niet zoveel verschillende foto’s voor je collage of mis je de afwisseling of variatie in je beelden? Neem dan eens een kijkje bij onze selectie! Wij hebben namelijk ook een beeldbank met sfeerfoto’s en grafische beelden. Door deze beelden te gebruiken, kun je zorgen voor meer afwisseling in je collage, waardoor jouw persoonlijke foto’s uiteindelijk meer opvallen. Zo wordt jouw Instawall een persoonlijke creatie die niemand heeft!

 • Example product title

  Example product title

  Vendor:
  Vendor
  Regular price
  €19,99
  Regular price
  Sale price
  €19,99
 • Example product title

  Example product title

  Vendor:
  Vendor
  Regular price
  €19,99
  Regular price
  Sale price
  €19,99
 • Example product title

  Example product title

  Vendor:
  Vendor
  Regular price
  €19,99
  Regular price
  Sale price
  €19,99
 • Example product title

  Example product title

  Vendor:
  Vendor
  Regular price
  €19,99
  Regular price
  Sale price
  €19,99