5 fotoprojecten voor de feestdagen

5 fotoprojecten voor de feestdagen

Ben jij gek op foto’s, maar staan ze op je mobiel te ‘verstoffen’? Ga er tijdens de feestdagen mee aan de slag! Met deze 5 fotoprojecten worden de feestdagen een mooie herinnering om te koesteren!

#1 | Legendarische foto’s verzamelen

'Een foto zegt meer dan duizend woorden' is het gezegde. Jij weet tot in detail wat er tijdens de foto gebeurde, maar andere weten dat misschien niet (meer). Verzamel daarom je meest legendarische foto’s, of het nu foto’s zijn van afgelopen decennia of toen je nog een baby’tje was, de verhalen erachter zijn het leukst om te vertellen. Plan een (online) avondje rond de feestdagen in met familie of vrienden en beleef alle mooie en grappige momenten samen opnieuw. 

Fotocollage maken 

#2 | Familiefoto met (jawel) de hele familie

Tijdens een uitje of boswandeling is het gemakkelijk om tientallen foto’s te maken van de natuur en je spelende kids. Zo vergeet je al snel om een foto te maken van het hele gezin, terwijl een foto met het hele gezin erop het dierbaarst zijn. Probeer daarom zoveel mogelijk familie foto’s te maken. Dit kun je maken met een zelfontspanner, een selfie, statief of vraag een voorbijganger om een foto van jullie te maken. Ook handig met een familiefoto; je hebt alvast een leuke foto voor de kerstkaarten of fotoprint die je tijdens de feestdagen cadeau kunt geven ;)

 Familie foto laten afdrukken

#3 | Verzamel de foto's die het meest voor je betekenen

Het zijn de momenten, hoe groot of klein, die je jaar bepalen. Foto’s hebben een belangrijke rol hierin. Verzamel al deze momenten en sla ze op in een opslagmethode naar keuze zoals een harde schijf of iCloud en groepeer de gebeurtenissen op datum of plaats. Investeer tijd in het maken van een back-up van je foto’s op al je apparaten. Zo houd je het netjes en georganiseerd bij. 

 Online fotocollage maken

#4 | Maak een jaarboek overzicht

De jaren lijken steeds sneller te gaan, dus hoe leuk is het om elk jaar bij te houden in een fotoboek. Zo heb je ook nog wat aan al die foto’s die op je mobiel staan te 'verstoffen’, je haalt ze weer tot leven! Als je dit elk jaar volhoudt heb je over een paar jaar een boekenplank vol tastbare herinneringen. Bovendien is het ook erg leuk om een fotoboek cadeau te geven tijdens de feestdagen! 

 Fotoboek maken

#5 | Start een 365- fotoproject

Ga de uitdaging aan om elke dag een foto te maken met een 365- fotoproject. Maak bijvoorbeeld elke dag een foto van dezelfde plek, maak een selfie of een foto met een mooi verhaal erachter. Zo heb je aan het einde van het jaar honderden foto’s met hun eigen unieke verhaal. Laat deze foto’s afdrukken op een Instawall, of maak er een fotoboek van. Want het leukste is toch om de verhalen tastbaar in je handen te hebben! 

Fotoproject starten 

Welk project ga jij dit jaar nog oppakken tijdens de feestdagen? Laat het ons weten via Instagram en tag ons met @instawall_prints